Austini pommimees nimetas ennast ülestunnistuses psühhopaadiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Mark Anthony Conditti kodu juures.
Politseinikud Mark Anthony Conditti kodu juures. Foto: SCOTT OLSON/AFP

Austini pommimees jättis endast maha ülestunnistuse, milles nimetas ennast psühhopaadiks ja ütles, et ei tunne oma tegude pärast mingisugust kahetsust, teatas laupäeval kongresmen Michael McCaul.

McCaul tänas pressikonverentsil korrakaitsetöötajaid hea töö eest, mis lõpetas kolm nädalat kestnud terrori Texase osariigi pealinnas.

Politsei informatsioonil salvestas 23-aastane Mark Conditt oma telefoniga pika lahkumispöördumise. Esialgu pole sellest rohkem üksikasju avalikustatud, sest politseinike sõnul uurivad nad endiselt pommari motiive ja seda, kas tal polnud kaasosalisi.

Texase osariigis Austinis pommiplahvatuste korraldamises kahtlustatud mees lasi end kolmapäeval oma autos õhku, et vältida korrakaitsjate kätte langemist.

"Kahtlustatav on surnud," ütles  Austini politseijuht Brian Manley pressikonverentsil.

Samas ärgitas ta inimesi säilitama valvsust, sest kahtlusalune võis paigutada või saata enne surma laiali veel pomme.

Texase pealinnas Austinis on märtsis viies pommiplahvatuses surma saanud kaks ja vigastada neli inimest.

Manley sõnul tõmbus politsei silmus arvatava pommari ümber koomale viimase 36 tunni jooksul ning korrakaitsjad tuvastasid ta Austini eeslinnas Round Rockis ühe hotelli parklas. Politseijuhi sõnul jälitasid korravalvurid kahtlustatava autot kuni see peatus teepervel kraavi ääres. Kahtlusalune õhkis end ajal, kui autole lähenes politsei eriüksuse SWAT rühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles