Politsei alustas hooldekodu asuka tulesurma asjus kriminaalmenetlust (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eakate kodu
Rakvere eakate kodu Foto: Marianne Loorents

Laupäeva õhtul Rakvere eakate kodus surmaga lõppenud õnnetuse põhjustas hooletu suitsetamine, mitte enese süütamine, nagu esialgu arvati. Politsei alustas juhtunu asjus kriminaalmenetlust. 

Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv ütles Postimehele, et kuigi laupäeval teatasid päästjad, et surmaga lõppenud õnnetuse oletatav põhjus on enese tahtlik süütamine, selgus laupäevaks, et põhjus võis olla hoopis hooletus suitsetamises.

Virumaa teataja kirjutas, et ka hooldekodu teised asukad kahtlustasid, et tegemist võis olla suitsetamisest alguse saanud õnnetuse, mitte enese tahtliku süütamisega.

Parv ei osanud öelda, miks esialgu arvati, et hoolealune süütas end ise, kuid lisas, et uurimine käib ning infot võib juhtunu kohta lisanduda. «Homme (esmaspäev - toim) uurijad täpsustavad, mis juhtus ja miks.»

Häirekeskus sai väljakutse Rakvere eakate kodusse aadressil Pikk tänav 13 laupäeval enne kella kuut õhtul. Õnnetus juhtus trepikojas teise ja kolmanda korruse vahel. Hoolealuse elu päästa ei õnnestunud.

Rakvere eakate kodus on 50 kohta. Teiste hoolealuste elu ohus ei olnud. 

Esmaspäeval teatas politsei, et alustab sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust. Politsei võttis menetluse käivitamisel aluseks karistusseadustiku paragrahvi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles