Ratas ja Terras sõidavad homme Liibanoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sille Annuk / Postimees

Peaminister Jüri Ratas sõidab homme koos Kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega Liibanoni, kus kohtub Liibanoni riigijuhtidega ning tutvub ÜRO organisatsioonide tööga.

Peaminister külastab ÜRO rahuvalvemissiooni UNIFIL peakorterit ning kohtub Eesti kaitseväelastega, kes teenivad UNIFILis ja ÜRO vaatlusmissioonil UNTSO, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

UNIFILis Iiri-Soome pataljoni koosseisu kuuluv Eesti kontingent koosneb jalaväerühmast Estpla-24 ja staabiohvitserist UNIFILi peakorteris, kokku teenib UNIFILis ligikaudu 40 Eesti kaitseväelast. Estpla-24 alustas teenistust mullu novembris ja naaseb Eestisse maikuus. Eesti osaleb ÜRO Liibanoni rahuvalvemissioonil UNIFIL alates 2015. aasta maist.

Liibanoni riigijuhtidega arutab peaminister julgeolekuolukorda, võitlust terroristlike rühmitustega ning pagulaste elujärge. Liibanonis elab umbes 6,2 miljonit inimest, neist hinnanguliselt 1,1-1,5 miljonit on Süüria pagulased.

Peaminister Ratas on tagasi Eestis kolmapäeva, 28. märtsi hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles