Euroopa Komisjon kaitses Junckeri abi vastuolulist edutamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Selmayr (paremal) ja Jean-Claude Juncker.
Martin Selmayr (paremal) ja Jean-Claude Juncker. Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Euroopa Komisjon kaitses täna president Jean-Claude Junckeri endise personalijuhi Martin Selmayri edutamist komisjoni peasekretäriks, rõhutades, et see leidis aset täielikus kooskõlas kehtivate reeglitega.

Selmayri edutamine on tekitanud ägedaid vaidlusi ning Euroopa Parlament algatas uurimise, hoiatades, et see juhtum võib suurendada euroskeptilisust kogu kontinendil. Euroopa Komisjon kinnitas, et Selmayri edutamise küsimuses oli kõigi eurovolinike toetus.

«Otsus langetati volinike kolleegiumis ühehäälselt, täielikus kooskõlas personalireeglite ja komisjoni protseduurireeglitega,» ütles Euroopa Komisjon kirjalikus vastuses Euroopa Parlamendi saadikute poolt esitatud 134 küsimusele.

Martin Selmayr.
Martin Selmayr. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Kriitikute sõnul leidis 21. veebruaril aset Junckeri endise personalijuhi, 47-aastase Selmayri üheaegne kahekordne edutamine.

Eurovolinike kohtumisel edutati Selmayr kõigepealt Euroopa Komisjoni peasekretäri esimeseks asetäitjaks ning vaid mõni minut hiljem peasekretäriks, kui seni sellel ametikohal olnud Alexander Italianer teatas ootamatult oma tagasiastumisest.

Euroopa Komisjon kinnitas, et Juncker oli teadnud Italianeri plaanidest amet maha panna juba 2015. aastal ning oli rääkinud sellest ka Selmayrile.

Komisjon tõrjus samas väiteid, et Juncker ja Selmayr kavandasid selle plaani eelmise aasta novembris, et sakslane peasekretäriks saaks.

Juncker rõhutas reedel, et Selmayr ei astu tagasi ning parteiallikate sõnul olevat ta ähvardanud ise ameti maha panna, kui Selmayr lahkuma sunnitakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles