ÜRO hoiatab Euroopat uue Aafrikast lähtuva rändekriisi eest (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO abiorganisatsiooni UNHCR töötajad abistamas Liibüa rannikul uppunud laevalt pääsetud Aafrika migrante.
ÜRO abiorganisatsiooni UNHCR töötajad abistamas Liibüa rannikul uppunud laevalt pääsetud Aafrika migrante. Foto: MAHMUD TURKIA / AFP / SCANPIX

Äärmusrühmituse ISIS territoriaalkaotuste tõttu Iraagis ja Süürias on äärmuslased hakanud aktiivsemalt värbama võitlejaid Sahara-taguses Aafrikas, mis võib esile kutsuda uue Euroopa rändekriisi, hoiatas ÜRO toiduameti juht David Beasley.  

Maailma Toiduprogrammi (WFP) tegevjuht Beasley ütles täna uudisteagentuurile Associated Press, et paljud Süüriast põgenenud islamiäärmuslased on suundunud Saheli piirkonda.

Beasley sõnul teevad ISISe võitlejad koostööd teiste äärmusrühmitusega, et tekitada erakordseid raskusi kõikjal Sahelis.

Toiduprogrammi juht on hoiatanud Euroopa liidreid, et Sahelist lähtuv põgeniketulv võib osutuda suuremaks kui mõne aasta eest Süüriast saabunud põgenike hulk.

Sahel ühendab Aafrika mandri ida- ja lääneosa ning piirkonnas elab 500 miljonit inimest.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles