Päästeameti juht sai soomlastelt kõrge tunnustuse

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti juht Kuno Tammearu.
Päästeameti juht Kuno Tammearu. Foto: Päästeamet

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearule anti Helsingis toimunud pidulikul aktusel Soome Päästeala Teeneterist. 

Soome päästeteenistuse peadirektori Esko Koskineni sõnul on Eesti ja Soome vaheline koostöö olnud aktiivne ja hästi toimiv. «Kuno Tammearu on arendanud ning süvendanud Eesti ja Soome vahelist koostööd päästealal ning viinud selle inimesele lähemale,» ütles ta. 

«Mul on suur rõõm ja au saada sellise tunnustuse osaliseks. See ei ole ainult tunnustus mulle, vaid kogu Eesti päästevaldkonnale,» ütles Tammearu. Samuti tänas peadirektor Soome päästeteenistust meeldiva ja pikaajalise koostöö eest ja lisas, et koostöö põhjanaabritega on siinse päästeameti jaoks väga oluline. 

Teenetristi andis üle Soome siseminister Kai Mykkänen. Ühtekokku on alates 1944. aastast välja antud 239 Teeneteristi, kuid aumärgiga on pea 80 aasta jooksul autasustatud vaid 10 mitte Soome kodanikku. 

Teeneteristiga tunnustatakse inimesi väljapaistva tegutsemise eest päästetöödel või tulemusliku teenistuse eest päästealal. Teeneterist omistatakse samuti inimesele, kes on oma ekspertteadmistega või muul viisil päästeala arengule kaasa aidanud.

Soome Päästeala Teeneterist
Soome Päästeala Teeneterist Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles