Saksamaa jätab Puigdemonti saatuse kohaliku kohtu otsustada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia endise presidendi Carles Puigdemonti vahistamise vastu meelt avaldav mees ajakirjanike piiramisrõngas täna Neumünsteri vangla ees. Plakat tema käes teatab: «Katalaanide vabadus loeb ka Schleswig-Holsteinis.»
Kataloonia endise presidendi Carles Puigdemonti vahistamise vastu meelt avaldav mees ajakirjanike piiramisrõngas täna Neumünsteri vangla ees. Plakat tema käes teatab: «Katalaanide vabadus loeb ka Schleswig-Holsteinis.» Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP / Scanpix

Saksamaa teatel otsustab endise Kataloonia presidendi Carles Puigdemonti Hispaaniale väljaandmise kohalik kohus Schleswig-Holsteini liidumaal, kus ta pühapäeval kinni peeti.

Saksa valitsuse pressiesindaja Steffen Seibert ütles, et juhtumiga tegeletakse vastavalt Saksamaa seadustele ja Euroopa vahistamisordereid puudutavatele sätetele.

Ta lisas, et Kataloonia küsimust saab lahendada vaid Hispaanias seadustest lähtuvalt.

«Hispaania on demokraatlik maa, kus järgitakse õigusriigi põhimõtteid,» rõhutas Seibert. «Sel põhjusel oleme viimastel kuudel toetanud Hispaania valitsuse kindlat seisukohta riigi seadusliku ja konstitutsionaalse süsteemi kaitsmisel.»

Schleswig-Holsteini liidumaa maanteepolitsei pidas Puigdemonti kinni pühapäeva ennelõunal.

Tema vahistamine tõi Kataloonias tänavatele meelt avaldama tuhandeid inimesi. Barcelonas sai vägivaldseks muutunud protestide käigus vigastada üle 50 inimese ning vahistati kolm inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles