Keel suhu nelja kuuga

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjal Ott Ojametsal idanes mõte keeleõpe automatiseerida. Peale kolme ja poole aasta pikkust katsetamist ja mälu uurimist näitab Ojamets oma telefonis keeleõppeprogrammi, mille abil saab uue võõrkeele omandada vaid nelja kuuga.
Ettevõtjal Ott Ojametsal idanes mõte keeleõpe automatiseerida. Peale kolme ja poole aasta pikkust katsetamist ja mälu uurimist näitab Ojamets oma telefonis keeleõppeprogrammi, mille abil saab uue võõrkeele omandada vaid nelja kuuga. Foto: Urmas Luik

Pärnu poiss Ott Ojamets oli 17, kui ta keskkoolipinki nühkis ja omaette imestas: miks küll tundides keeled külge ei hakka? Teleka ees multikaid vaadates jäi saksa keel külge küll. Noormees hakkas keelest aru saama ilma, et keegi talle midagi seletanud oleks. Kus on siin loogika?

Ojamets ei jäänud, käed rüpes, vastuseid ootama, vaid sukeldus üleni keeltemaailma. Astus ülikooli, et end keeltes harida, ja kulutas neli aastat sellele, et leida sobiv metoodika. Selle ta leidis. Keeleõpe läks tõhusamaks ja nüüdseks oskab mees juba seitset keelt.

Esialgu andis ta välja populaarse metoodikaraamatu, mille kasutajad said itaalia keele selgeks 3,5 kuuga. Siis juhtis ta Ingel Keskpaigaga keeleõppefirmat, kus sama meetodi alusel pakuti juhendajatega keeleõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles