Türgi päevaleht kujutas Merkelit Hitlerina (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi ajalehe Yeni Akit tänane esikülg.
Türgi ajalehe Yeni Akit tänane esikülg. Foto: twitter

President Recep Tayyip Erdoğani toetav Türgi päevaleht kujutas täna Saksa kantslerit Angela Merkelit Hitlerina ja süüdistas teda natsimeelsuses.

Konservatiivset välispoliitikat toetav ajaleht Yeni Akit avaldas esiküljel töödeldud foto Hitleri-vuntside ja muu natsiatribuutikaga Merkelist.

«Tema meelsus teeb meile tõsist muret,» kirjutas leht.

Leht ilmus enne Erdoğani kohtumist Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Donald Tuski, Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ja EL-i eesistujariigi Bulgaaria peaministri Bojko Borisoviga.

Ankarat ärritab ELi reedese tippkohtumise avaldus, milles taunitakse Türgi ebaseaduslikku tegevust Kreeka ja Küprose suhtes Vahemere idaosas ja Egeuse merel, ja EL-i liidrite mure kahe Kreeka sõjaväelase kinnihoidmise pärast Türgis.

Yeni Akit süüdistab Merkelit Türgis tagaotsitavate isikute kaitsmises ja vaikimises ajal, kui Saksamaal mošeesid süüdatakse. Samas muretseb ta Kreeka sõdurite pärast, kes püüdsid meie järele luurata".

«On ärritav, et Merkel teeb oma natsimeelsusega pidevalt Türgi kohta märkusi,» kirjutab leht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles