Puidgemonti toetajad tõkestavad Kataloonias teid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont Foto: Markku Ulander/AP/Scanpix

Kataloonia endise presidendi Carles Puigdemonti vahistamise ja teiste iseseisvusjuhtide vangistamise vastased meeleavaldajad tõkestasid täna Kataloonias mitu maanteed, teatas piirkonna transpordiamet.

Kaks Barcelonasse viivat maanteed oli hommikul suletud, kuid on nüüdseks taas avatud, ütlesid ametnikud. Mitu teist suurt maanteed on endiselt blokeeritud.

Puigdemont võeti kinni nädalavahetusel Saksa-Taani piiril, kust ta kavatses sõita edasi Belgiasse. Kataloonia tagandatud liider peeti kinni Hispaanias välja antud Euroopa vahistamismääruse alusel.

Saksa kohus otsustas eile, et ta jääb kogu väljaandmisprotsessi ajaks vahi alla.

Kataloonia piirkondlik transpordiamet ütles, et protestide tõttu on Prantsusmaal piiri lähedal Figuereses suletud Ida-Hispaania kiirtee. Tõkestatud on ka Tarragona-Valencia maantee.

Saksa seaduste kohaselt tuleb Puigdemonti väljasaatmisotsus langetada 60 päeva jooksul. Schleswig-Holsteini liidumaa prokuratuuri esindaja sõnul sel nädalal otsust ilmselt ei tehta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles