Peter Madseni kohtuistung katkestati šokeerinud tõendusmaterjali tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni kohtus tehtud joonistus. Vasakul Peter Madsen ja paremal seisab püsti prokurör Jakob Buch-Jepsen
Kopenhaageni kohtus tehtud joonistus. Vasakul Peter Madsen ja paremal seisab püsti prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani pealinnas Kopenhaagenis jätkub kohus rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrvas süüdistatava taanlasest leiutaja Peter Madseni üle, tänane istung katkestati kümneks minutiks šokeeriva materjali tõttu. 

Täna näidati kohtuistungil asitõenditena Madseni arvuti kõvakettalt leitud filme, millest kaks on animavideod ja kaks tavalised videod ning neil kõigil on kujutatud naise mõrvamist, teatab iltalehti.fi.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen palus kohtunikult luba näidata nimetatud filme kui tõendusmaterjali ja kohtunik andis loa.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen
Prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: MARTIN SYLVEST/AFP/Scanix

Tegelike naiste mõrvavideoid nägid vaid prokurör, advokaat, kohtunik ja Madsen, mitte Walli vanemad ja ajakirjanikud, sest tegemist oli äärmusliku ja šokeeriva julmusega. Ühel neist videotest on näha, kuidas sõjaväelase riietuses mees paneb naise käsipidi rippuma, vägistab ja piinab teda ning lõpuks lööb matšeetega tal pea maha.  

Animeeritud filme nägid ka ohvri Kim Walli vanemad Ingrid ja Joachim Wall ning ajakirjanikud. Neis on näha animeeritud kujul naise mõrvamist pea äralõikamise teel, laibarüvetamist ja seksuaalvägivalda.

Kim Walli vanemad, ema Ingrid Wall ja isa Joachim Wall
Kim Walli vanemad, ema Ingrid Wall ja isa Joachim Wall Foto: Angela Weiss/AFP/Scanpix

Kohtus olnute sõnul ei reageerinud Madsen näidatud videotele, vaid jälgis kõike apaatse ja äraolevana.  

Meediaesindajate teatel olid animeeritud videod Walli vanemate ja veel mõne kohal olnu jaoks nii šokeerivad, et nad soovisid kohtusaalist lahkuda.

Kohtunik katkestas kümneks minutiks šokeerinud materjali tõttu istungi ja langetas otsuse, et täna enam selliseid tõendeid ei näidata. Kohus jätkus hiljem tunnistajate kuulamisega.

Sel esmaspäeval, 26. märtsil olid tunnistajatena kohtus Madseni endised armukesed, kelle teatel on leiutaja sadomaso kalduvustega, sest talle meeldib vägivaldne seks ja seksuaalvägivald. 

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix

Uurimise kohaselt külastas Madsen sageli Kopenhaageni seksiklubisid, eelistades seal «julma seksi».

Uurijate teatel kaotas Madseniga intervjuud teha tahtnud rootslannast ajakirjanik Kim Wall elu kas 10. augusti 2017 hilisõhtul või 11. augusti 2017 varahommikul. Mees piinas tema allveelaeval UC3 Nautilus olnud naist, lõikas tal kõri läbi, tükeldas surnukeha ja viskas kehaosad merre.

10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli
10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Enne julma tegu oli ta ühele oma armukesele teatanud, et teoreetiliselt tahaks ta mõnda naist piinata ja tappa ning tal on olemas mitu «õppevideot». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles