Kremli lemmikfilosoof Aleksandr Dugin intervjuus Postimehele: rahvas vihkab võimu, aga jumaldab Putinit (4)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin Punasel väljakul kõnet pidamas. Dugini hinnangul ei tea Putin ka ise, mida ta kuue aasta pärast teeb, kuid Putini ajastu langus on vältimatu.
Vene president Vladimir Putin Punasel väljakul kõnet pidamas. Dugini hinnangul ei tea Putin ka ise, mida ta kuue aasta pärast teeb, kuid Putini ajastu langus on vältimatu. Foto: ALEKSANDR ZEMLJANITŠENKO/AP/SCANPIX

Vladimir Putini piiramatute volitustega valitsemine muutub ühe paradoksaalsemaks, sest Venemaa suuruse taastajana rahuldab ta kõiki, kuid võimude konkreetne tegevus igapäevaelu korraldamisel ei rahulda enam mitte kedagi, ütles üheks Kremli ja Venemaa kindralstaabi lemmikfilosoofiks peetav eurasist Aleksandr Dugin intervjuus Postimehele.

Milleks sai Putin mandaadi 76-protsendilise toetusega?

Kõigeks! Rahvas ütles, et üldiselt teda kõik rahuldab. Kuna Putin enne valimisi midagi arusaadavat [oma programmist] ei rääkinud, siis otsustati tema tegude ja üldise psühholoogia järgi riigis. See rahuldab kõiki, eriti Putini tegevus siis, kui riiki ähvardavad välised ohud. Rahvas andis talle praktiliselt carte blanche´i teha ükskõik, mida ta tahab. Ei mingeid poliitilisi piiranguid.

Rahvas põlgab ja vihkab võimu hingepõhjani ning arvab, et see koosneb eranditult - lihtsalt eranditult - värdjatest. See on vene teadvuse paradoks! Tsaar on hea, aga bojaarid on halvad. Või konkreetselt: Putin on hea, aga kõik mis tema nimel tehakse, ei kõlba kuhugi. See on väga venelik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles