Lihula muuseumi asub juhtima tuntud kunstiajaloolane (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Valk. Arhiivifoto.
Marika Valk. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Lääneranna vallavalitsus valis konkursil Lihula muuseumi juhatajaks Eesti kunstimuuseumi kunagise direktori Marika Valgu.

Muuseumijuhiks kandideeris peale Valgu Matsalu filmifestivali meeskonda kuuluv Maire Toming.

Kohaliku abivallavanema Andres Annasti sõnutsi eelistati konkursil Valku, kuna tal on nii muuseumi kui väikese kollektiivi juhtimise kogemus. "Otsisime konkursiga muuseumi töö korraldajat," ütles Annast. "Valgul see kogemus on, teisel kandidaadil mitte."

Praegu on Valk ametis Lihula kultuurimaja teadurina, kus ta aitab Leader-programmi toetuse abiga uuendada muuseumi püsiekspositsiooni.

Kunstiajaloolase Marika Valgu abiga sai Lihula muuseum 64 000 eurot toetust, et luua lilltikandiga tekkide baasil püsinäitus. Samuti on Valk leidnud muuseumile koostööpartnereid ja kaasanud kompententseid inimesi, kelle pärusmaaks nüüdisaegsete väljapanekute koostamine.

Valk on Pärnu Postimehele rääkinud, et Läänemaa on talle kallis olnud kogu aeg, sest pea 40 aastat on seal asunud tema ja ta abikaasa suvekodu. "Nüüd paar aastat tagasi lapsed renoveerisid meie maakodu ja elavad seal aasta ringi," avaldas ta. Säärase seotuse tõttu tunneb kunstiajaloolane Läänemaad, selle ajalugu ja rahvakunsti hästi.

"Omal ajal sai aidatud Hanila muuseumi teha, Lihula muuseum on meil kohe silma all," rääkis Valk, et muuseumi käekäiku on ta jälginud loomisest saadik.

Lihula muuseumi juhi kohale asudes on Annasti selgitust mööda Valgu üks esimesi ülesandeid ühendada Hanila ja Lihula muuseumi juhtimine, sest need viiakse ühe mütsi alla.

Marika Valk oli aastatel 1991–2008 Eesti kunstimuuseumi peadirektor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles