Tule avasta Eesti kunsti tulevikutegijad ning vali oma lemmikteosed!

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Kolk „Nr 1“
Katrina Kolk „Nr 1“ Foto: TMW pressimaterjal

Juba kolmandat aastat järjest toimub Eesti kunsti tulevikutähtede konkurss, mille käigus kutsutakse publikut kunstimaastikul sõna sekka ütlema ja hääletama oma lemmikteose poolt.

Veebihääletus publiku lemmikute valimiseks toimub kunstikeskkonnas www.NOAR.eu perioodil 27. märts – 6. aprill 2018. Valikut konkursiteostest saab näha Loomelootsikus (Poldri 3, Tallinn), restoran Anno seintel, kus kuulutatakse Tallinn Music Week raames 7. aprillil välja konkursi võitja.

“Kui varasematel aastatel on kunstnikud osalenud tekstiilikunsti, objektide ja installatsioonidega, siis sel aastal on esindatud eelkõige traditsioonilisemad tehnikad – maal ja graafika. Tore on näha publiku toetust noortele kunstnikele, sest eelmistel aastatel on hääletus olnud väga populaarne ning läbi konkursi on mitmed teosed leidnud ka ostjad. Üheks põhjuseks, miks ostetakse just noorte kunstnike teoseid on loomulikult hind, sest tunnustatud kunstnike teoste hinnatase on reeglina kõrgem” sõnab NOAR platvormi üks asutajatest Andra Orn.

Konkursi korraldajateks on kunstikeskkond NOAR.eu ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös Tallinn Music Week’i kunsti- ja maitsete programmiga. Konkurss esitleb publikule EKA andekaid noori kunstnikke ja nende praeguseid tegemisi. Eesmärgiks on publiku suurem kaasamine kunstiellu, pakkudes võimaluse tutvuda värskete tuultega värvikireval kaasaegse kunsti maastikul.

Konkursil osaleb 17 noort kunstnikku: Oskar Poll, Katrina Kolk, Anu Lehis, Karl-Erik Talvet, Janne Lias, Margot Õunapuu, Karola Kaugema, Tiiu Lausmaa, Dagne Aaremäe, Karola Lotta Kiisel, Nele Marie Tiidelepp, Miina Peterson, Annabel Janke, Rebeka Vaino, Margus Kontus, Tõnu Kirves, Emilia Furs. Esindatud on 46 teost, nende seas maale, graafikat ja joonistusi.

NOAR.eu kunstikeskkond pakub ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades enam kui 2000 teost 200 erinevalt kunstnikult.

Lisaks juhib NOAR erinevaid projekte, mille ühiseks nimetajaks on kunsti ja laiema publiku kohtumine avalikus ruumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles