Hiina üliõpilased hakkavad eesti keelt õppima

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÕS
ÕS Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homme sõlmivad Tartu Ülikool ja Beijng International Studies University (BISU) koostöölepingu, mille järel hakatakse Hiina üliõpilastele eesti keelt ja kultuuri õpetama.  

«On igati positiivne, et BISU ülikool Hiinas on avanud eesti keele ja kultuuri eriala. Sel moel on võimalik kasvatada Eesti tuntust Aasia regioonis ja konkreetsemalt Hiinas,» selgitas koostöölepingu vajalikkust eesti keele võõrkeelena professor ja rakenduslingvistika osakonna juhataja Birute Klaas-Lang.

Praegu õpetatakse eesti keelt umbes 30 ülikoolis üle maailma ja õppijaid on üle 1000 tudengi. Suuremalt jaolt sooritavad need üliõpilased eesti keele ja kultuuri moodulit või kõrvalainet. Eesti keelt peaainena on väljaspool Eestit võimalik õppida siiski vähestes ülikoolides Soomes, Leedus, Venemaal ja Ungaris.

Homme sõlmitav leping sätestab BISU üliõpilaste aastase eesti keele programmi Tartu Ülikoolis ja bakalaureuseõppe eesti keele võõrkeelena erialal. Koostöölepingule kirjutatavadalla TÜ humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan, professor Margit Sutrop ja BISU president Ji Jinbiao.

Kolmepäevasele visiidile tulnud delegatsioon tutvub Tartu Ülikooli ja selle ajalooga ning toimuvad kohtumised humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnas. Delegatsiooni kuuluvad kuuluvad BISU ja Pekingi linnavalitsuse esindajad ning kohtumisel osalevad ka Hiina suursaadik Li Chao ja direktor Hu Yong. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles