Kataloonia parlament kiitis heaks vangistatud Puigdemonti saamise presidendiks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katalooni parlamendis arutleti selle üle, kas anda kriminaalsüüdistuste all olevatele valitsusjuhtidele võimalus presidendiametit pidada.
Katalooni parlamendis arutleti selle üle, kas anda kriminaalsüüdistuste all olevatele valitsusjuhtidele võimalus presidendiametit pidada. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Kataloonia parlament võttis täna vastu mittesiduva eelnõu, millega kiidetakse heaks regiooni endise presidendi Carles Puigdemonti naasmine oma vanasse ametisse, kuigi ta viibib hetkel vangis ja seisab silmitsi võimaliku kohtuprotsessiga.

Kataloonia parlament teatas täna, et võttis vastu eelnõu, millega kiidetakse heaks iseseisvuslaste ühe juhtfiguuri, endise presidendi Puigdemonti jätkamine Kataloonia presidendina.

Presidendikandidaat Jordi Turull viibib mässus süüdistatuna vahi all ega saanud laupäevasel presidendihääletusel osaleda.

Iseseisvusmeelsetel erakondadel on Kataloonia parlamendis väike enamus, kuid sellest hoolimata pole suudetud uut presidenti valida.

Puigdemont põgenes Katalooniast viie kuu eest pärast regiooni iseseisvuse väljakuulutamist. Hispaania ülemkohus on esitanud Puigdemontile süüdistuse mässus ning ta peeti pühapäeval Saksamaal kinni rahvusvahelise vahistamismääruse alusel.

Saksa võimud pole veel Puigdemonti väljasaatmise suhtes otsust langetanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles