Stalnuhhin ostis kuluhüvitiste eest enda kirjutatud lasteraamatuid (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11.01.2018 päevaintervjuu. Stuudios Mihhail Stalnuhhin
11.01.2018 päevaintervjuu. Stuudios Mihhail Stalnuhhin Foto: Kuvatõmmis videost

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees, Keskerakonda kuuluv Mihhail Stalnuhhin lasi möödunud aastal endale kuluhüvitistena välja maksta 4300 eurot enda kirjutatud lasteraamatute eest, kirjutab ERR.

Aruannete kohaselt jagas Stalnuhhin neid kohtumistel valijatega suveniirideks.

Mihhail Stalnuhhin esitas riigikogu kantseleile taotlusi raamate eest tasumiseks igakuiselt mullu jaanuarist kuni novembrini. Kogusumma aasta peale tuli 4331 eurot ja 29 senti.

Stalnuhhin tunnistas ERRi uudisteportaalile, et tegu oli ta enda kirjutatud raamatutega.

Juhiloata Stalnuhhin jätkab auto liisimist kuluhüvitise eest

Kuluhüvitiste aruannestest selgub, et Mihhail Stalnuhhin jätkab linnamaasturi liisimist kuluhüvitise arvelt, kuigi tal endal juhiluba ei ole.

Stalnuhhini autoliisingust kirjutas ajakirjandus juba 2015. aastal, kui selgus, et mees liisib linnamaasturit Honda CR-V, millega tegelikult sõidab tema abikaasa. Stanuhhini eelmise auto, Mitsubishi Outlanderi sai endale tema poeg.

Stalnuhhin ütles toona, et ei näe auto liisimises mingit rikkumist, kuna selline võimalus on riigikogu liikmetele ette nähtud. Ta lisas, et kasutab autot töösõitudeks ning kohale viib teda abikaasa.

Pärast Stalnuhhini autoliisingu avalikuks tulekut otsustas riigikogu juhatus 2015. aasta oktoobris piirata autoliisingu eest hüvitatavat summat 450 euroni kuus kuluhüvitiste arvelt. Ka on lubatud liisida autot ainult kasutusrendiga, mitte kapitalirendiga.

Hoolimata avalikkuse kriitikast ja hukkamõistust on mees auto liisimist jätkanud.

Kuluhüvitise dokumentidest selgub, et Stalnuhhini nimel oleva auto ühe kuu makse suurus on 866 eurot, sellest osamakse on 666 eurot, intress 17 eurot, kindlustusmakse 49 eurot ja käibemaks 133 eurot. Riigikogu hüvitab Stalnuhhinile sellest 450 eurot kuus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles