Andri Arula: Kes aitab luua ühiskonnas tugevamat turvatunnet?

Andri Arula
, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgad, mis ei motiveeri, ei ahvatle politseinikuks õppima ja nii kannatab siseturvalisus.
Palgad, mis ei motiveeri, ei ahvatle politseinikuks õppima ja nii kannatab siseturvalisus. Foto: Mailiis Ollino

Postimees vahendas nädala algul lugejaile, et peagi seisab vananev Eesti silmitsi uue probleemiga. Politseinikke hakkab tulevikus nappima sedavõrd, et vajaliku arvu korravalvurite säilitamiseks on tarvis muuta seadust (“Vana­neva Eesti uus probleem: lähiaastatel tuleb politseinikest puudus kätte”, Hanneli Rudi, PM 26.03).

Olukord olevat juba nii katastroofiline, et seaduse muutmata jätmisel minevat lähiajal pensionile 1000 politseinikku. Eelisjärjekorras ootab Eestis pensionipõli peamiselt patrullpolitseinikke, piirivalvureid ja uurijaid. Vaevalt Pärnugi sellest puutumata jääb. Ajal, mil linna terroriseerivad noortekambad ja suveturistide arv aina kasvab, jätab see pärnakate ja linna­külaliste turvatundele kindlasti üsna suure jälje.

Võime küll linna turvakaameraid täis riputada, kuid kui keegi ohuolukordadele operatiivselt ei reageeri, saab sise­ministeerium raportida vaid kuritegude suuremast avastamisprotsendist. Ennetus jääb siinjuures olemata. Olematuks ei jää aga röövitud rahakotid, lõhutud vara ja sinikad kehal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles