Reinsalu loob Eestile välisagentide seadust

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) eestvedamisel käib kibe töö loomaks Eesti versioon Ameerika Ühendriikides kasutusel olevast niinimetatud välisagentide seadusest.

«Kui meie riigi territooriumil erinevate aktsioonidega osalevad mingisugused ühendused või isikud, kes ajavad kolmanda riigi asju, siis mõistlik oleks ühiskonnas teadlikkuse seisukohalt ka seada teatud tingimused, et need isikud avalikkust teavitaksid on funktsioonidest, rollist, ressurssidest ja sellest, mis asju nad ajavad kolmanda riigi mõjutusel,» ütles Reinsalu ERR-i uudisteportaali vahendusel.

Reinsalu sõnul võib eeldada, et luurajad või provokaatorid ei kipu sellesse nimekirja end registreerima. Ta selgitas, et kui nende puhul tuvastatakse, et ta ei ole registreerunud, aga jätkab oma mõjutustegevust, siis see on aluseks sissesõidukeelu kohaldamiseks.

Reinsalu rääkis, et Venemaa Föderatsioon on koondanud terve armee ühinguid, seltse ja klubisid, mis tegelevad Vene kogukonna kontrollimise aktsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles