Tallinna volikogu nõunikku ei lubatud Armeenia päritolu tõttu Aserbaidžaani (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karine Oganesjan.
Karine Oganesjan. Foto: www.kesknoored.ee

Aserbaidžaani võimud ei lubanud Tallinna linnavolikogu nõunikku ning Keskerakonna noortekogu juhti Karine Oganesjani Bakuu lennujaamas riiki ning saatsid ta tagasi koju.

Oganesjan kirjutas sotsiaalmeedias, et ta lähetati Aserbaidžaani 23. märtsil, et osaleda rahvusvahelisel õpetajate konverentsil, kirjutab Armenpress.

Oganesjanil oli ametlik elektrooniline viisa ning ta saabus koos Eesti delegatsiooniga. Jõudes lennujaama, märkasid Aserbaidžaani võimud aga Eesti kodanikust nõuniku armeenia-pärast perekonnanime ning takistasid teda riiki sisenemast. Pärast 12 tundi eritsoonis viibinuna, saadeti Oganejan lennukiga tagasi Eestisse.

Armeenia suursaadik Eestis Tigran Mkrtšjan avaldas juhtunu suhtes nördimust. «See näitab järjekordselt Bakuu võimude rassistlikku ja mittetolereerivat suhtumist.»

Mkrtšjan avaldas lootust, et Eesti kaitseb oma kodaniku huve ning reageerib juhtunule adekvaatselt, tehes sellest omad järeldused.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles