Jaak Madison mõistis parteikaaslase hukka: toidukorvide hüvitamine kuluhüvitistega on inetu (12)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liige Jaak Madison teatas Facebookis, et mõistab erakonnakaaslase Arno Silla kuluhüvitiste eest toidukaupade ostmise hukka ja ootab temalt ka vastutuse võtmist avalikkuse ees.

Madison selgitas sotsiaalmeedias, et nad on erakonnana korduvalt öelnud, et nii kaua, kui kuluhüvitised eksisteerivad ja nende eelnõud kuluhüvitiste kaotamiseks ei toetata, kasutab EKRE kuluhüvitisi kas või 100 protsenti poliitika tegemiseks. Olgu selleks tema sõnul otsepostitused, ürituste korraldamised, koolilaste Toompeale toomised vms, kuid see peab olema tööga ehk poliitikaga seotud kulu.

Seetõttu on Madisonil enda sõnul ülimalt kurb näha, et tihti lööb välja ka saadikute hulgas inimlik ahnus ja soov võtta viimast. «Inimlikkus on inimlikkus, kuid selline asi tuleb hukka mõista, sest õigustust sellele pole. Inimlike vigadega saadikuid on paraku kõikjal ja tänane uudis näitab, et kahjuks ka konservatiivide seas. Mida ma tahan öelda, on see, et isiklike toidukorvide hüvitamine kuluhüvitistega on inetu ja seda tuleb selgelt välja öelda,» kirjutas rahvuskonservatiiv.

Madison palus kõigi nende toetajate ja liikmete ees vabandust ning lubas teha kõik selleks, et seesuguseid asju enam ei juhtuks. «Iga saadik peab mõistma oma vastutust ja kohustusi. Eriti veel peale kolme aastat tööd Toompeal. Ma loodan, et vastavad inimesed teevad järeldused ja võtavad ka vastutuse avalikkuse ees,» lisas ta.

EKRE fraktsiooni liige Arno Sild paistis kuluhüvitiste dokumentide esitamisel silma mitme toidupoetšekiga, mille juurde oli märgitud, et tegemist on valijatega kohtumisega seotud kuludega.

Arno Silla esitatud pikim tšekk pärineb mullu 9. novembrist, kui parlamendisaadik käis Võru Maxima kaupluses, kus ta ostis muu hulgas sama kaupa, mis tõi palju soovimatut kriitikat ja kuulsust kunagisele riigikogu keskerakondlasest liikmele Jaan Kundlale. Nimelt oli muude toiduainete seas ka majonees Provensaal hinnaga 2 eurot ja 97 senti.

Kokku sooritas Sild Maximast sisseoste 54 euro ja 99 sendi eest. Sisseostude seas oli muu hulgas ka neli suitsutatud broilerikoiba, kaks karpi võileivamääret CremeBonjour, kaheksa pakki rukkileivakesi, jääsalat, 500-grammine pakk hapukoort, üks punane ja üks kollane paprika, kaks 500-grammist pakki kobar-kirsstomateid ja kaks suurt Maxima kilekotti.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles