Google Lens ütleb, mis on pildil

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Hard Keerutaja

Sel kuul tuli Androidile ja iOS-le ehk siis enam-vähem kõigele välja Google Lens. See tähendab, et kui sul on Google Photos äpp, siis nüüd saad oma fotode kohta otsida lisainformatsiooni, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Lens skännib fotosid ja oskab tuvastada seeneliike ning kuulsaid kohti. Veel saab võtta visiitkaardidelt telefoninumbreid ja lisada neid telefoni kontaktide hulka ning eristada kasvõi koeratõuge.

KUIDAS SEE TÖÖTAB?

Väga lihtsalt. Avades nutiseadmes läbi Google Photos äpiga mõne foto on seal all Lensi nupp – ruut, mille keskel on valge täpp. Kui pole, siis on abi äpi uuendamisest. Seejärel ilmub pildi juurde lisainfo, kas Wikipedia artikli näol või Google’i otsingu tulemusena.

Võtan alustuseks ette mulluse seenesaagi. Punase kärbseseene tuvastamisega pole Lensil mingit probleemi, nii et söögi- ja mürgiseente eristamisel tundub see hea abimees.

Vaata näiteid ja loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles