Soomlaste autotehas palkab hiigelarvul töölisi (14)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes-Benz GLC 250 4MATIC kupee Moskva rahvusvahelisel autonäitusel -  sellise auto tootmiseks palkab soomlaste Valmet 1000 liinitöölist.
Mercedes-Benz GLC 250 4MATIC kupee Moskva rahvusvahelisel autonäitusel - sellise auto tootmiseks palkab soomlaste Valmet 1000 liinitöölist. Foto: Ivan Sekretarev

Nõudlus Uusikaupunkis tegutseva Mercedse sõiduautode tehase Valmet Automotive toodangu vastu kasvas mullu nii järsult, et tehas palkab tänavu oma liinidele juurde tuhat töölist.

Valmet Automotive teatas Kauppalehtile, et Uusikaupunki tehases valmis mullu 90 000 autot, mis purustas kaks aastat varem püstitatud  rekordi 70 000 autot.

Nüüd aga oli tegemist tootmise lausa kahekordistumisega, sest 2016. aastal valmistati 45 000 autot. Praegu tehakse ettevalmistusi Mercedese linnamaasturite tootmiseks.

Valmeti toodangu maht hakkas kasvama juba 2013. aastal, kui alustati koostööd Daimler AGga Mercedes-Benz A-klassi sõidukite tootmiseks ja see laienes  mullu veebruaris Mercedes-Benz GLC-linnamaasturitele.  

Niimoodi kujunesid just sõiduautod ettevõtte suurimaks ekspordiartikliks.

”Valmet Automotive näitas 2017. aastal oma klientidele oskusi ja pühendumust. Me kujundasime oma tootmis- ja värbamisprotokolle, et need vastaksid kliendi nõuetele kvaliteedi ja tarnekindluse osas,“ rääkis  Valmet Automotivi tootmisjuht Pasi Rannus.

Uus eesmärk – 150 000 Mercedest

Valmeti tootmine on Rannuse sõnul kujundatud paindlikult, et toota väikeseid eriseeriaid suurte tootmismahtudega ja suure väärtusega autodele. Just sellised seeriad annavad ettevõtte juhtkonna hinnangul lähiaastatel tooni.

„Oleme taotlenud Uusikaupunki linnalt uut keskkonnaluba. Praegune luba võimaldab 100 000 auto tootmist ja nüüd taotleme luba 150 000 autole ja see tähendab, et tootmismaht kasvab jätkuvalt,“ lausus ettevõtte kommunikatsioonijuht Mikael Mäki.

Usikaupunki tehases töötab praegu ligi 4000 inimest,  kaks aastat tagasi oli töötajaid 1800. 900 inimest töötab Valmetile Saksamaal ja 600 Poolas.

Ettevõte pakub projekteerimis- ja tootmisteenust, toodab kabriolettidele kokku käivaid katuseid, samuti nõustab kliente. Soomes, Hispaanias, Saksamaal ja Poolas töötab kokku ligi 5500 inimest.

Ettevõtte Uusikaupunki akutehas on just praegu katuse alla saamas ja tegeletakse seadmete soetamisega.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles