Video: Kemerovo tulekahjus pere kaotanud mees: kinosaali uksed olid alguses lahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus oma abikaasa, õe ja kolm last kaotanud Igor Vostrikov (keskel) teisipäeval Kemerovo keskväljakul toimunud meeleavaldusel.
Põlengus oma abikaasa, õe ja kolm last kaotanud Igor Vostrikov (keskel) teisipäeval Kemerovo keskväljakul toimunud meeleavaldusel. Foto: Sergei Gavrilenko/AP/SCANPIX

Pühapäeval Kemerovo kaubanduskeskuse põlengus kaotas kolm last, naise ja õe kaotanud Igor Vostrikov rääkis sotsiaalmeedias, et talle näidati turvakaamerasalvestust, kus ilmnes, et tulekahju puhkemise hetkel ei olnud keskuse 4. korrusel asunud kinosaalide uksed lukus.

«Kõik jooksid välja, põhimõtteliselt ainult lapsed jäid saali, kus näidati laste multifilmi. Kui nad lõpuks uksest välja püüdsid minna, oli koridoris paks, absoluutselt läbipaistmatu suits,» kirjeldas Vostrikov, kes kaotas põlengus põlengus seitsmeaastase tütre Anna, viieaastase poja Artjomi, kaheaastase poja Romani, abikaasa Jelena ja oma noorima õe Aljona.

«Mingi mees otsustas seepeale ukse sulgeda, praod kinni toppida ja oodata ära päästjad, aga päästjaid ei saabunudki.»

Videos süüdistab Vostrikov tuletõrjujaid, kes suutsid tule kontrolli alla saada alles poolteist tundi pärast põlengu algust ja küsis, miks ei kasutatud tulekahju kustutamisel helikoptereid.

Vostrikov on sama mees, keda kohalik asekuberner Sergei Tsiviljov süüdistas teisipäeval meeleavaldusel sõna võtmise tõttu endale hukkunute arvelt PRi tegemises ning riigilaeva kõigutamises.

«Inimesi koheldakse nagu loomi!» ei suutnud ettevõtjast Vostrikov end asekuberneri ees tagasi hoida. Tsiviljov küsis aga seepeale: «Noor inimene, kas te tahate muret ära kasutada PR tegemiseks?», mispeale vastas mees ametnikule, et põlengus hukkus tema noorem õde, naine ja kolm last.

Tulekahju sai esialgse tehnilise ekspertiisi kohaselt alguse kolmanda ja neljanda korruse vahel kulgenud elektrikaabli lühisest, tulekolle asus laste mängualal asunud batuudikeskuse kandis, edastas täna RBK viidates oma allikale eriolukordade ministeeriumis.

«Asjatundjad uurivad lastebasseini poroloonikuulide jäänuseid, soojustuselemente, siseviimistluse osi,» täpsustas allikas ministeeriumis. Esialgse teabe kohaselt ei pruukinud materjalid vastata riiklikele standarditele.

Ametlikel andmetel hukkus tulekahjus 64 inimest, sealhulgas 41 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles