Kemerovo ostukeskusel puudus ehitusluba (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees riputamas Kemerovo põlengu ohvrite fotosid kaubanduskeskuse välisseinale.
Mees riputamas Kemerovo põlengu ohvrite fotosid kaubanduskeskuse välisseinale. Foto: Danil Aikin/TASS/Scanpix

Venemaal Kemerovos vahistati eile põlenud kaubanduskeskuse Talvine Kirss hoone omanikfirma OAO Kemerovski Konditerski Kombinat peadirektor Julia Bogdanova, vahendas Reuters.

Uurimiskomitee ütles oma avalduseses, et Bogdanova, kes vastutas hoones tuleohutuse tagamise eest, sai korduvalt alluvatelt teateid tuleohutussüsteemi puudujääkide kohta, kuid ei teinud midagi puudujääkide kõrvaldamiseks.

Uurijad otsisid läbi Bogdanova kodu. Lähemal ajal esitatakse talle süüdistus tuleohutusnõuete rikkumises.

Lisaks Bogdanovale vahistati täna Kemerovo oblasti riikliku ehitusjärelevalve inspektsiooniülem Tanzilia Komkova, keda süüdistatakse ametivolituste kuritarvitamises.

Väidetavalt oli Komkova kursis, et hoonel ei olnud tuleohutusnõuete mittetäitmise tõttu ehitusluba, kuid ta ei astunud samme kaubanduskeskuse rajamise peatamiseks.

Kaubanduskeskus Talvine Kirsss asus juba 1968. aastal ehitatud kondiitrivabriku ümberehitatud hoones. Riikliku tuleohutuse peainspektori Rinat Jenikejeva sõnul keeldus eriolukordade ministeerium 2013. aastal kooskõlastamast keskuse kasutuselevõttu, sest selle hoone ei vastanud tuleohutusnõuetele.

25. märtsil toimus keskuses tulekahju, milles kaotas elu 64 inimest, kellest 41 olid lapsed.

Tules hukkus ka üle 200 keskuses asunud miniloomaaia asuka.
Tules hukkus ka üle 200 keskuses asunud miniloomaaia asuka. Foto: DMITRY SEREBRYAKOV/AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles