Kemerovo kaubakeskusel polnud kasutuslubagi (5)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo kauba-ja meelelahutuskeskuses asunud väikeloomaaed.
Kemerovo kauba-ja meelelahutuskeskuses asunud väikeloomaaed. Foto: Dmitri Serebrjakov / AFP / Scanpix

Seoses Kemerovo kaubanduskeskuse põlenguga Venemaal läinud nädala pühapäeval on vahi alla võetud vähemalt seitse inimest. Hoonel polnud isegi kasutusluba.

Tulekahju Kemerovo linna kaubandus- ja meelelahutuskeskuses Zimnjaja Višnjas (Talvine Kirss) sai esialgse tehnilise ekspertiisi kohaselt alguse kolmanda ja neljanda korruse vahel kulgenud elektrikaabli lühisest. Tulekolle asus laste batuudikeskuse kandis, edastas RBK viitega allikale eriolukordade ministeeriumis.

«Asjatundjad uurivad lastebasseini poroloonikuulide jäänuseid, soojustust ja siseviimistlust,» täpsustas allikas ministeeriumis. Esialgse teabe kohaselt ei pruukinud materjalid vastata standardile.

Turvatöötajad, kes peaksid hädaolukorras inimesi evakueerima, olid tulekahju puhkedes esimeste põgenejate seas. Uurijate teatel lõhuti suitsuandur ja väljapääsud suleti. Praeguseks on juhtumiga seoses vahi alla võetud vähemalt seitse inimest, uurijate teatel pole aga veel päris selge, kas tulekahju sai alguse lühisest või oli tegu süütamisega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles