Ukraina popstaar Ivan Dorn: endistes Nõukogude Liidu riikides on vaja muusikat, mis ühiskonda raputaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Dorn
Ivan Dorn Foto: Promopilt

Homme algava Tallinn Music Weeki raames esineb Vene Kultuurikeskuses Ukraina popsensatsioon Ivan Dorn. Dorni köitev karakter, ülevõlli moetunnetus ja nooblid tantsusammud on nii laulja kodumaal Ukrainas, Venemaal kui ka mujal Euroopas viimaste aastate jooksul laineid löönud.

Nii peavoolu popi tarbijate kui ka nõudlikumate hipsternoorte jaoks kehastas Ivan kohaliku popstaari ideaali, mängurit, kes ühendas osavalt Lääne saundid ja venekeelse sõnumi. 

Sensatsiooniks kujunes Ivan Dorn pea üleöö aastal 2011 ilmund hittsinglitega pikitud debüütalbumiga «Co’n’Dorn». Oma albumi promovideos kehastus ta kordamööda nii Jamiroquaiks, Freddy Mercuryks kui ka oma iidoliks Pharrell Williamsiks. Muuhulgas on Ivanil aeg ajalt kombeks kanda naisterõivaid. 

«Ma olin kindel, et Ukrainas, Venemaal ja teistes endistes Nõukogude Liidu riikides on vaja sellist muusikat, mis seda ühiskonda raputaks ja tegin muusikat, mis oleks julge, mingil moel isegi jultunud,» on Dorn öelnud. 

Foto: Ivan Dorn

Ivan Dorni kontserdi 6.aprillil Vene Kultuurikeskuses juhatab sisse Valgevene pealinnast Minskist pärit DJ ja produtsent Aslamin.

Vaata Ivan Dorni muusikavideot SIIT: 

Ivan Dorn - Beverly from Ivan Dorn on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles