Kaljulaid sõidab täna visiidile Ameerika Ühendriikidesse (19)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid ja Donald Trump.
Kersti Kaljulaid ja Donald Trump. Foto: Taavi Linnamäe

President Kersti Kaljulaid sõidab täna visiidile Ameerika Ühendriikidesse, kus kohtub homme Valges Majas president Donald Trumpiga.
 

​Eesti, Läti, Leedu ja Ameerika Ühendriikide presidentide kohtumisel ja sellele järgneval lõunasöögil keskendutakse peamiselt julgeoleku ja majanduskoostöö teemadele ning võetakse vastu ühisavaldus. Kohtumisele järgneb riigipeade ühine pressikonverents.

Lisaks riigipeade kohtumisele osaleb president Kaljulaid teisipäeval Balti-USA ärifoorumil. Kolmele Balti riigipeale annab õhtusöögi USA rahvuslik julgeolekunõunik H. R. McMaster.

Kolmapäeval peab president avaliku loengu, asetab pärja hukkunud sõdurite mälestuseks Arlingtoni surnuaial ning külastab Eestiga seotud sõjaväelaste haudu. Kolmapäeva õhtul osaleb riigipea Eesti saatkonnas kohalikule eestlaskonnale korraldataval vastuvõtul, kus esitletakse ka Voldemar Veedami ja Carl B. Walli raamatu «Purjetamine vabadusse» kordustrükki.

President naaseb Eestisse neljapäeval.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles