Moskva ostukeskuste külastatavus kukkus pärast Kemerovo põlengut kuni 20 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrei Makhonin/TASS/Scanpix

Moskva piirkonna ostukeskuste külastatavus langes möödunud nädalavahetusel 10 kuni 20 protsenti tulenevalt üleskutsest boikoteerida Kemerovo traagilise põlengu tõttu ostukeskuste külastamist, vahendab väljaanne Kommersant.

Alates möödunud teisipäevast hakati sotsiaalmeedias massiliselt levitama üleskutset boikottida kaubanduskeskuste külastamist viimasel laupäeval 31. märtsil ja sellega liitumist kinnitasid ka mitmed tuntud näod, teiste seas nii föderatsiooninõukogu liige Aleksandr Baškin kui ka lauljad Njuša ja Vera Brežneva. Olukorda seletatakse arusaadavalt külastajate negatiivsete meeleoludega Kemerovo tragöödia tõttu.

Lisaks tehti Telegramis algatus hakata märksõna «Открой дверь» («Ava uks») all koguma informatsiooni suletud evakuatsiooniväljapääsude kohta kaubandus- ja ärikeskustes, kinodes, lasteaedades, koolides ja mujal, mis tõttu võis möödunud nädalal näha Venemaa ostukeskustes massiliselt aktiviste, kes tegid videoid evakuatsiooniväljapääsudest ja tuletõrjevarustusest.

Paljud kaubanduskeskused pakkusid seetõttu märkimisväärseid allahindlusi, et vähempõhimõttelisi venemaalasi siiski poodidesse meelitada.

Lisaks Moskva piirkonnale võis Kommersandi teatel teatavat külastajate arvu langust täheldada ka Saratovis, Volgogradis ja Samaras.

Vene eriolukordade minister Vladimir Putškov andis täna ülesande korraldada kõikides Venemaa haldussubjektides iga kuu tuleohutuspäevi ja kontrollida rahvahulkade kogunemise paikade varustatust tuletõrjevahenditega.

«See ei ole ühekordne töö. Selle kontrollide järgu lõpetame 30. aprilliks. Selle aja jooksul peame võtma tarvitusele terve meetmetesüsteemi, mis tagaks inimeste elu ja tervise kaitse ja ei laseks sündida sellisel õnnetusel nagu juhtus Kemerovo oblastis,» ütles Puškov nõupidamisel, millel osalesid Venemaa väike- ja keskmise suurusega äri organisatsiooni Opora Rossii esindajad.

Kemerovos sai 25. märtsi õhtul kaubandus- ja meelelahutuskeskuses puhkenud tulekahjus surma vähemalt 64 inimest, neist 41 lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles