Merepäästjad harjutasid õppusel koostööd vabatahtlikega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeõppus Tallinna lahel.
Merepäästeõppus Tallinna lahel. Foto: kaader Reporter.ee videost

Täna hommikul lasti Tallinna lahelt õhku kümmekond punast hädaabiraketti – algas vabatahtlike ja merepäästjate koostööõppus, mille käigus «päästeti» seltskond merehädalisi.

Abivajajate juurde tõttasid Priitahtlik Päästeliit ning piirivalve ja õhujõudude spetsialistid. Koostöös suudetakse merehädalisi paremini aidata ja seetõttu on ühised õppused vajalikud, vahendab Reporter.ee.

Priitahtliku Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi ütles, et piirivalve poolne merepäästevõimetus on Eestis igati tasemel, aga kutselisi töötajaid pole piisavalt. «Ehk siis kohti, kus vabatahtlikud võiksid appi tulla, on Eestis väga palju ja me oleme valmis seda tegema,» rääkis Killandi. Tänasel koolitusel proovitigi kaitseväe ja piirivalvega sobivat koostöövormi leida, lisas ta.

«Mis meile proleeme valmistab, on isikkoosseis või pigem selle vähesus – paljude ülesannete vahel tuleb see napp ressurss ära jagada, selles osas loodame vabatahtlikest tulevikus ikka suurt abi,» kinnitas ka politsei- ja piirivalveameti mereoperatsioonide büroo juht Kalmer Sütt.

Tänasel õppusel saabus merehädalisi päästma helikopter, mille ülesandeks oli nad korviga pardale tõsta ja seejärel kaldale toimetada. Esimesena laskus kopterist vette pinnaltpäästja, kes juhtis meeste kopterisse vintsimist.

Päästeliit soovib koolitada pea 20 vabatahtlikku merepäästega tegelevat meeskonda. Koolitusega tehakse algust lähitulevikus ja õpe toimub Revali merekooli Pirita väljaõppekeskuses parimate instruktorite käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles