Iga Eesti maakond saab juubeliaastal oma tammepargi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammepuid on mitut liiki. Kõige rohkem – 9 erinevat – kasvab neid Tallinna Botaanikaaias.
Tammepuid on mitut liiki. Kõige rohkem – 9 erinevat – kasvab neid Tallinna Botaanikaaias. Foto: pixabay.com

Riigikantselei kingitusega "Eesti 100 tamme" rajatakse juubeliaasta kevadel meie igasse maakonda EV100 tammepark. Tammikute istutamine algab mais ning enamus parke avatakse 1. juunil.

Kingitus "Eesti 100 tamme“ sai alguse 2013. aastal, mil koolilapsed hakkasid Eestist korjatud tammetõrudest istikuid kasvatama.  

Nüüd on aeg võrsunud istikud parkidena maha istutada, sest Eesti sünnipäeva puhul saab iga maakond vähemalt ühe uue tammepargi. Ühtekokku istutatakse maikuu esimestel nädalatel tuhandeid pisikesi tammesid. Neist sirguvad tulevikus uhked tammealleed, -salud ja -pargid," kirjeldas "Eesti 100 tamme" projekti juht Mari Valgepea.

Parkide rajamise eest seisavad hea kohalikud omavalitsused.

Istutamistalgutele on oodatud kõik, kel selleks vähegi soovi on. "Lisaks koolide ja kohalike omavalitsuste koostöös rajatavatele tammikutele on oodatud ka kõik eraisikud, pered, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal, et istutama Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul tammepuid," ütles Valgepea. "Näiteks võib perekond istutada iga pereliikme auks tamme oma koduaeda."

Tammepuude- ja parkide rajamine toimub maikuu esimeses pooles. Enamik tammikuid avatakse 1. juunil, sealhulgas viie hektari suurune riigi esinduspark Tamsalus.

Oma pargi või tammepuu istutamisest palume teada anda aadressile: tammed@riigikantselei.ee. Täpsemalt loe tammeparkide kohta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles