Vene Balti laevastik siirdub Läänemerele õppusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alexandr Podgorchuk/Scanpix

Baltiiski laevastikubaasis asuvad Vene Balti laevastiku laevad siirduvad Läänemerele õppusele, edastas täna laevastiku pressiteenistus.

Mitmeks taktikaliseks rühmaks liitunud Balti laevastiku alused sooritavad mitu laeva- ja õhutõrjeülesannet, ütles Balti laevastiku pressiesindaja kapten Roman Martov.

Tema sõnutsi kuuluvad rühmadesse laevastiku põhilised löögijõud: väikesed raketikaatrid- ja laevad, samuti mitmesugused abilaevad. «Kokku osaleb manöövritel umbes 10 alust.»

Martovi väitel tulistatakse mitmesuguseid eri keerulisuse astmega õhu- ja meresihtmärke. «Ülesannete täitmisse kaasatakse Balti laevastiku lennuvägi,» kinnitas ta.

Venemaa korraldab 4.–6. aprillini Läänemerel Läti majandusvete kohal raketikatsetused, teatas Läti kaitseministeerium neljapäeval, ja palub Riial selleks osaliselt sulgeda oma õhuruumi. Läti valitsuse teatel said samasuguse palve ka Rootsi ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles