Paljas Porgand: kuidas leida motivatsiooni treenimiseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kuigi tuntud blogija Merilin Taimre on aktiivne ja veedab palju aega jõusaalis, siis seisab temagi tihti küsimuse ees, kuidas ennast kodust meelitada trenni minema. Loe, mis nipiga ta seda teeb.

Võime sind tihti näha trenninõu jagamas ja tundub, et trenni tegemine on sulle alati meelt mööda. Kuidas sa motivatsiooni leiad?

"Merilin, kust sa alati selle motivatsiooni leiad, et alati korralikult trenni teha?" seda küsimust küsitakse mult liigagi tihti. Aga ei ole kahjuks ka minu elu nii ilus. Ainult motivatsiooniga ma ära ei ela, tegemist on pika aja jooksul välja kujunenud elustiiliga. Trenni viib mind eelkõige distsipliin. Muidugi on mul ka meeletult motiveeritud trenne, kuid keskmine trenn on justkui söömine. Ma teen seda automaatselt ja mõtlemata või end sundimata.

Kui elu viskab teele aga keerdkäike, siis ei piisa vahel ka sellest. Miski mõistuses vajutab lülitit ja trenn on viimane koht, kuhu jalad viivad. Siis on probleem... Seetõttu ma mõistan kõiki lugejaid nende mures, kuidas end ometi trenni vedada, kui motivatsiooni selleks lihtsalt pole!

Kui tihti seda juhtub, et trenni ei innusta enam miski minema?

See lüliti tegi mul “klõps” veel mõni aeg tagasi. Mõtlesin, et järsku keha vajabki puhkust ning olin valmis seda talle andma. Otsustasin sõpradega minna reisile.

Kuna ma aga trennist tegin puhkuse ning mu töö on samuti rohkem istuv, siis muretsesin endale Fitbit Ionic kella. See annab märku, kui olen liiga kauaks ühele kohale istuma jäänud ning peaksin oma tooli külge kleepunud tuharad maast lahti ajama. Avastasin, kui vähe ma tegelikult liigun väljaspool jõusaali. Ilma trennita teen mõnel päeval vaid paar tuhat sammu. Samal ajal me ju kõik teame, et soovituslik on teha 10 000 sammu.

See pani mind aga veel enam mõtlema perele ja sõpradele, kes sõidavad autoga, teevad kontoritööd ja trennis ei käi. Mida nende keha küll kannatama peab? See avaldab ju luudele, liigestele, lihastele ja üleüldisele immuunsusele ja tervisele suurt mõju, sest meie keha on mõeldud liikuma!

Milliseid aktiivsusnäitajaid  sa veel liikudes jälgid?

Alguses hakkasin jälgima, et saaksin iga päev ikkagi 10 000 sammu täis. Teiste elu ma muuta ei saa, aga loodan, et saan sellega teistele eeskujuks olla! Liigun rohkem jala kui kunagi varem ning lisaks sammudele, saan ka hea enesetunde ning maksimaalselt palju seda vähest päikesevitamiini, mida Eesti meile pakub. Reisil olles käisime sõbrannadega hommikuti Prantsusmaa mägede vahel jooksmas ning ma sattusin Fitbit Ionicu võimalustest lausa hasarti. Kell näitas täpselt ära minu keskmise kiiruse, minu treeningtsooni (kui palju sellest oli rasvapõletus ja palju kardio), pulsi, trepiastmed ja palju muud. Joostes oli mugav otse kella pealt muusikat vahetada, näha sissetulevaid kõnesid, sõnumeid jne. Lisaks on sel otseühendus minu toitumispäevikuga ehk kogu kulutatud energia teave läheb automaatselt ka sinna. Nii on mul eriti lihtne pidada kinni oma fitness-eesmärkidest ning püsida rajal.

N‌üüd olen puhanud, kuid samas jäin tänu kellale siiski aktiivseks liikujaks. Olen tagasi jõusaali lainel ning vahepeal avastanud enda jaoks uue armastuse – jooksmine! Sammud jäävad nüüd päevas keskmiselt 10 000-20 000 vahele.

Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles