Õpetajad ja õpilased etendasid Maarja koolis Jeesuse ristilöömise

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kõlasid paljud lood rokk-ooperist «Jesus Christ Superstar».

Tartu Maarja Koolis täna ehk teisel ülestõusmispühal etendunud loo Jeesus Kristusest jutustas publikule kaasahaaravalt lavastaja Kaupo Jõeveer.

Kaupo Jõeveer töötab Maarja koolis füsioterapeudina, aga just temalt pärineb idee tuua ülestõusmispühadeks lavale midagi erilist ning just talle on jumal kinkinud erakordse musikaalsuse.

Laval mängisid, liikusid ja laulsid temaga kaasa veel kümmekond täiskasvanut, kelle seas olid nii kooli direktor Jaanus Rooba, psühholoog Karmen Linnamägi, abiõpetaja Martha-Liis Muttika, savitööõpetaja Külli Kasesalu ja mitmed teised.

Lavakujunduseks oli seatud pühaõhtusöömaaega märkiv laud, mille taga istusid 12 apostlit, keda kehastasid Maarja kooli õpilased, laual leib ja joogikruusid.

Etenduse kulgedes tundus korraks, et lavale on unustatud tuua peategelane, et Jeesus Kristust ei olegi. Aga kui jutustamise järg jõudis sinnamaale, kuidas Marta ja Maarja enne pühaõhtusöömaaega Jeesust tervitasid, ta eest hoolitsesid ja teda õliga määrisid, ja kui siis loo tegelased läksid publikusse laste juurde, puudutasid neid käega ja võidsid aromaatse õliga, sai selgeks, et Jeesus Kristus oli kohal – igas Maarja kooli lapses oli natuke Jeesust.

Martat mänginud abiõpetaja Martha-Liis Muttika ütles pärast, et kuna nende kooli lastele väga meeldivad puudutused, siis sai iga laps sellest loost kindlasti osa.

Ka said lapsed osa jalgade pesemisest ning pärast Jeesuse hauast ülestõusmist ka suurest tantsust ja rõõmust ning kevade sünnipäeva pidamisest.

Piir näitlejate ja vaatajate vahelt oli kadunud.

Mida vastata aga neile Maarja kooli lastele, kes tahaksid teada, miks Jeesuse imeteod neid ei puuduta. Et kui etenduses räägitakse sellest, kuidas Jeesus oskas panna jalutud käima ja pimedad nägema, siis miks ei juhtu niisuguseid imesid Maarja kooli lastega, kes lamavad või on ratastoolis või ei oska rääkida?

Etenduse muusikajuht Karmen Linnamägi arvas, et väikesed imed leiavad aset ka nende majas ja iga päev. Kooli direktor Jaanus Rooba lisas hiljem, et tõesti on juhtunud seda, et esialgu jalutuna näivad lapsed hakkavad samme astuma ning kõnetud lapsed sõnu ütlema. «Loomulikult on see eelkõige meie füsioterapeutide ja logopeetide teene, aga need on ka meie väiksed imed,» sõnas ta.

Etenduse jooksul esitasid Maarja kooli töötajad terve rea laule rokk-ooperist «Jesus Christ Superstar» ja Curly Stringsi repertuaarist, samuti ühe Aafrika gospelpala ja muud. Etendus koos pärastise rõõmupeoga kestis poolteist tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles