Venelasest olümpiamedalist asus norralasi dopingusüüdistuste eest kaitsma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Spitsov (paremal) sai  koos Aleksandr Bolšunoviga Pyeongchangis paarissprindis hõbemedali.
Denis Spitsov (paremal) sai koos Aleksandr Bolšunoviga Pyeongchangis paarissprindis hõbemedali. Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik/Scanpix

Murdmaasuusatamises kolm olümpiamedalit võitnud venelane Denis Spitsov kaitses Norra kolleege, märkides, et nende süüdistamine dopingutarvitamises on ebaõiglane.

Norra suusatajate edu on dopingujutte kaasa toonud juba mitu aastat ningMartin Johnsrud Sundby ja eriti Therese Johaugi vahelejäämine keelatud ainetega on näidanud, et ka Norra pole sellest patust puutumata. Skeptikute meelest liiguvad norralased väga libedal jääl, sest võtsid Pyeongchangi olümpiamängudele kaasa koguni 6000 annust astmaravimit. Spitsov on aga teist meelt.

«Pole ilus rääkida, et kõik norralased on astmaatikud ja tarvitavad keelatud aineid. Oleme kõik võrdsel tasemel ja Saša (Aleksandr Bolšunov) on korduvalt tõestanud, et võime norralastest ka jagu saada,» rääkis Spitsov uudisteagentuuri Tass vahendusel. «Kui pole tõendeid, siis pole ka mingit süüd.»

Spitsov sai Pyeongchangis hõbemedali teatesõidus ja paarissprindis ning pronksi 15 km vabastiilis läbitud distantsil. Osa tema kaasmaalasi ei saanud aga Lõuna-Koreas üldse kaasa lüüa, sest ROK ei lubanud neid olümpiale. «Mitte ükski norralane pole olümpialt eemalejäänute kohta halba sõna öelnud. Saame omavahel hästi läbi,» rõhutas Spitsov.

Norra oli Pyeongchangis edukaim murdmaariik, saades seitse kulda, neli hõbedat ja kolm pronksi. Venemaa suusasportlastele kuulus kolm hõbedat ja viis pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles