Pae tänava pommimehel avaneb kevadel võimalus vanglast vabaneda (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa.
Märt Ringmaa. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohus kaalub mai lõpus Tallinnas 2001. ja 2003. aastal kahe lõhkemata jäänud pommi paigaldamise eest 15-aastase vangistuse saanud ning ajakirjanduses Pae tänava pommimeheks tituleeritud Märt Ringmaa enne tähtaega vanglast vabastamist.

Eelmisel aastal Ringmaa (79) vabastamist kaalunud kohtud leidsid, et tema vabastamine pole põhjendatud, vahendas ERR.

Kohus märkis, et ennetähtaegse vangistusest vabastamise oluliseks tingimuseks on kinnipeetava õiguspärane käitumine vangistuses, kuid Ringmaal oli üks kehtiv distsiplinaarkaristus ning see näitas kohtu arvates, et ta on hoolimata pikaajalisest vangistusest endiselt käitunud ebaseaduslikult.

Samuti leidis kohus, et tema tervislik seisund, soov kodus surra ja madal tõenäosus uute kuritegude toimepanemise osas ei ole õiguslikus mõttes piisavateks põhjusteks, et vabastada ta ennetähtaegselt vangistusest.

Kuna Ringmaa ei tunnista enda süüd lõhkeseadeldiste valmistamise osas, polnud ringkonna kohus ka veendunud, et ta on teinud järeldusi oma ohtliku tegevuse osas ja muutnud oma suhtumist õiguskorda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles