Orkla Eesti viis lõpule Põltsamaa Felixi ühendamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
P
P Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Põhjamaade toiduainekontsern Orkla ühendas AS Põltsamaa Felixi Orkla Eesti AS-iga.

Ühinemine jõustus esmaspäeval ning ühinemise tulemusena kustutati AS Põltsamaa Felix äriregistrist ja ühendav ühing jätkab tegevust Orkla Eesti AS ärinime all.

Veebruari algul muutis toonase nimega AS Kalev oma ärinime Orkla Eesti AS-iks ning teatas Põltsamaa Felixi ühendamisest üheks juriidiliseks isikuks. Kaubamärkide, tootmise ja juhtimise osas ühinemine muudatusi kaasa ei too.

«Tarbija jaoks ei muutu kahe ettevõtte ühinemisega midagi – Harjumaal asuvas tehases valmistatakse jätkuvalt Kalevi komme ja šokolaadi ning Jõgevamaal Põltsamaa nime kandvaid mahlu ja hoidiseid,» ütles ligi viis aastat nii Kalevit kui Põltsamaa Felixit juhtinud Kaido Kaare veebruaris.

«Juriidiline ühinemine on loogiline jätk kahe ettevõtte juhtimise ja mitmete tugisüsteemide ühendamisele. Ühiselt saame paljusid protsesse lahendada tõhusamalt kui paralleelselt toimetades,» rääkis Kaare.

Põltsamaa Felixi müügitulu oli eelmisel aastal 25,7 miljonit eurot, kasvades seejuures aastaga 2,3 protsenti. Puhaskasum püsis mullu üle-eelmise aasta tasemel 1,1 miljonil eurol.

Orkla on Norra päritolu toiduainete ja esmatarbekaupade kontsern Põhjamaades ja Balti riikides, valitud turgudel Kesk-Euroopas, Venemaal ja Indias. Kontserni käive ulatus 2016. aastal 4,2 miljardi euroni, kontsernis töötab kokku rohkem kui 18 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles