Solman: Aas võiks TLT nõukogu esimehe palga eest ka midagi sisulist teha (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Riina Solmani sõnul on TLTst saanud mugav teenimiskoht mitme mõjuka keskerakondlase jaoks.

«Tallinna Linnatranspordi AS ei ole väike asutus. Selle ettevõte käive oli möödunud aastal 335 000 eurot ning selle nõukogust ja juhatusest on saanud mugav teenistuskoht mitme mõjuka keskerakondlase jaoks. Linnatranspordi AS nõukogu liikmed on linnapea Taavi Aas, Kalev Kallo, Toivo Tootsen, Toomas Vitsut, Erki Savisaar ja Siret-Kotka Repinski ja juhatusse kuulub Enno Tamm. Tuletan meelde, et Taavi Aas võtab hea meelega vastu tuhande eurost kuutasu kuulumise eest Tallinna Linnatranspordi AS-i nõukogusse. Nüüd oleks aeg selle tasu eest ka midagi sisulist teha,» ütles Solman.

Keskkriminaalpolitsei ametnikud pidasid täna kinni TLT neli juhtivtöötajat, kellest kolme kahtlustatakse riigihangete nõuete rikkumises ning eelise andmises ja ühte altkäemaksu võtmises.

«Alles veebruaris pidasid keskkriminaalpolitsei töötajad kinni Lääne-Tallinna keskhaigla hooldusravikliiniku juhataja Mark Levini, keda kahtlustati korduvas altkäemaksu võtmises. Tänane juhtum annab ainult kinnitust sellest, et linnajuhtimises pole midagi muutunud ning uus aasta jätkub Tallinna elanikele tuttavaks kujunenud käekirjaga. Korruptiivne mentaliteet on linnasüsteemis juurdunud ja levib kuna linnajuhid ei soovi sellega üheselt tegeleda,» ütles Solman.

Suvel 2017 tegi IRL ettepaneku, et Linnatranspordi AS tuleks sajaprotsendiliselt erastada nagu mitmed teisedki linnaettevõtted. «Linn ei peaks tegelema ettevõtlusega seal, kus erasektoril see paremini ja peamine - korruptsioonivabalt välja tuleb.»

Lisaks on IRL juhtinud korduvat tähelepanu Linnatranspordi ASi tegevusalade valdkonda kuuluva lasketiiru pidamise ebavajalikkusele. «Meie hinnangul ei ole mõistlik TLT töötajate motiveerimiseks tarvis üleval pidada maksumaksja kulul toimivat lasketiiru ning see tegevus tuleks samuti anda kas erakätesse või sellisel kujul lõpetada,» lausus Solman.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles