Galerii. Rahvusraamatukogus esitleti konverentsiga koguteost Eesti Vabariigi valitsustest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 3. aprillil, korraldasid TEA Kirjastus ja Eesti Rahvusraamatukogu Eesti valitsustele ja riigimeestele pühendatud päeva. Selle raames avati pärastlõunal Rahvusraamatukogu fuajees näitus «Eesti Vabariigi riigitegelased», mis jääb avatuks ainult päeva lõpuni. Kell 14 algas teaduskonverents «100 aastat Eesti valitsusi ja riigijuhte». See on inspireeritud TEA Kirjastuse äsjailmunud koguteosest «Valitsused ja riigimehed».

«Valitsused ja riigimehed» vaatleb lähemalt Eesti Vabariigi loomist, ülesehitamist, okupatsioonide aega ning iseseisvuse taastamist läbi kõikide valitsuste ja riigijuhtide.

Konverentsi juhtis politoloog Rein Toomla. Konverentsil leidsid käsitlemist peamiselt Saksa ja Nõukogude Liidu okupatsioonid ning Eesti Vabariigi valitsused ja riigikogud iseseisvuse taastamise järel. Näitus ja konverents peaksid oma ülevaatlikkusega huvi pakkuma kõigile, kes soovivad saada tervikpilti Eesti riigi loomisest, arengust ja käekäigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles