Ametist lahkunud Kemerovo kuberner saab kohaliku omavalitsuse spiikriks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aman Tulejev.
Aman Tulejev. Foto: Mihhail Potšujev/TASS/Scanpix

Vaid kaks päeva Kemerovo kuberneri ametikohast loobumist ilmnes, et Aman Tulejev saab töökoha kohaliku omavalitsuse juures.

Kohalik valimiskomisjon otsustas tänasel kohtumisel Tulejevile mandaat anda, vahendab väljaanne Kommersant. Otsusest teavitasid ka teised Vene väljaanded.

Mõnede allikate kohaselt valitakse Tulejev tuleval nädalal kohaliku omavalitsuse spiikriks. Teadetele ei ole veel ametlikku kinnitust tulnud.

73-aastane Tulejev sai Siberi kivisöekaevanduste poolest tuntud Kemerovo oblasti kuberneriks 1997. aastal.

Peale 25. märtsil Zimnjaja Višnja ostukeskuses puhkenud põlengut oli ta aga avaliku pahameele tõttu sunnitud ametist lahkuma.

Tulejevit ja teisi kohaliku omavalitsuse ametnikke kritiseeriti südametu vastuse eest 64 inimelu nõudnud tragöödiale, samuti mõisteti hukka põlengujärgsete meeleavaduste nimetamine poliitiliste opurtunistide kogunemiseks.

Pühapäeval teatas Kreml ja Kemerovo oblasti valitsus, et Tulejev on esitanud president Vladimir Putinile tagasiastumispalve.

Ametnike sõnul lahkus Tulejev ametist omal soovil, kuid avalikkus näeb tagasiastumist katsena pehmendada Kremli vastu suunatud poliitilist pahameeletormi.

Videopöördumises teatas Tulejev, et ametist lahkumine oli ainuvõimalik tegu ning kubernerina jätkamine oleks moraalselt võimatu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles