Noored näitavad peeglist iseend ja eesti teatrit

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmi lavastuses «Läbi/mäng» mängib välja mõeldud teatri kunstilist juhti Jürgen Gansen, homolike maneeridega näitlejat Markus Habakukk.
Kelmi lavastuses «Läbi/mäng» mängib välja mõeldud teatri kunstilist juhti Jürgen Gansen, homolike maneeridega näitlejat Markus Habakukk. Foto: Arvid Pirn

Liiga harva soovin teatrisaalist lahkudes teatada sõpradele-tuttavatele, et minge teatrisse. Teatris Kelm nähtud «Läbi/mäng» pani aga seda tegema. Saali paisatud energia ja mängurõõm võlus, haaras kaasa ning pani unustama ümbritseva, aitas mitte näha napist eelarvest tingitud lavalist trikitamist või kogenematusest põhjustatud eksimusi ja dramaturgilisi komistusi.  

Eks see ole vist paratamatus, et varem või hiljem hakkavad teatrimaailma valupunktid tegijate hinge niivõrd kriipima, et ainsaks pääseteeks näib lavastus. Kuid Kelmi lugu pole järjekordne anonüümne-universaalne «teater teatris», vaid isiklik ning eesti teatrimaailma teravalt-teraselt vaatlev, heas mõttes parodeeriv ja pilkav. Kelmi lavastust arvustab Heili Sibrits. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles