Pallas tuleb uuena Tartusse tagasi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaliosakonna juhataja professor Heli Tuksam ja Tartu kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust rääkisid Pallase nime ootusest ja maalikunsti õppimisest ateljees, kus tavaliselt tegutsevad üliõpilased. Eile aga harjutasid maalitudengid koopiamaali tegemist kunstimuuseumis ning kogusid Lüneburgi kunstniku ja õppejõu Ursula Blancke Dau ülesandel linna pealt inspiratsiooni.
Maaliosakonna juhataja professor Heli Tuksam ja Tartu kõrgema kunstikooli rektor Vallo Nuust rääkisid Pallase nime ootusest ja maalikunsti õppimisest ateljees, kus tavaliselt tegutsevad üliõpilased. Eile aga harjutasid maalitudengid koopiamaali tegemist kunstimuuseumis ning kogusid Lüneburgi kunstniku ja õppejõu Ursula Blancke Dau ülesandel linna pealt inspiratsiooni. Foto: Sille Annuk

Tartu kõrgem kunstikool on esitanud haridus- ja teadusministeeriumile ettepaneku nimetada ennast ümber kõrgemaks kunstikooliks Pallas. Esmaspäevasel koosolekul leiti ministeeriumis, et eelnõu vajab täiendamist, enne kui see saadetakse partneritele arvamuse avaldamiseks.

​«Nagu eelnõud ikka, peab seegi läbima ministeeriumide kooskõlastusringi,» lisas ministeeriumi pressiesindaja Aire Koik. «Lisaks kavatseme küsida arvamust Eesti kunstiakadeemialt, Tartu kunstikoolilt, Tartu ja Eesti kunstimuuseumilt, Pallase hotellilt ja Pallase kunstiühingult.»

Copy
Tagasi üles