Martin Helme «Foorumis»: midagi ei ole muutunud, sest meid juhib kartellierakond (14)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Järva Teataja/Scanpix

Eestis on paljud valdkonnad jäänud arengus toppama ning see on peamine etteheide Keskerakonnale, mida saab pidada tüüpiliseks kartellierakonnaks, rääkis konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Martin Helme.

Riigikogu valimisteni on jäänud vähem kui aasta, kuid sisuliselt on valimiskampaania juba käimas. Seekordses ETV saates «Foorum» arutati, kas erakonnad suudavad pakkuda uusi ja sisulisi lahendusi või taandub kampaania lihtsale vastandumisele ja poriloopimisele? Stuudios väitlesid Jaanus Karilaid, Liisa Oviir, Helir-Valdor Seeder, Taavi Rõivas, Martin Helme ja Artur Talvik.

Martin Helme ütles, et me oleme näinud pisut rohkem kui aasta jooksul Keskerakonna juhitud valitsust, enne seda aga Reformierakonna pikka valitsemist. «Ja minu hinnang sellele kõigele on väga lihtne: ongi kartell. Täielik kartell. Mingeid sisulisi suuri muutusi ei ole,» rõhutas Helme.

Tema sõnul on Eestis paljud valdkonnad kinni kiilinud ja see on tema peamine etteheide Keskerakonnale. «Et nad tegelikult läksid valitsusse ja seal midagi ei muuda. Selle tõttu ma ütlen, et nad on tüüpiline kartellierakond,» ütles EKRE fraktsiooni juht.

«Täpselt need suured asjad, mis pandi paika varem, üks kama, on see Hiiumaa praamid või muud asjad, Rail Balticud, e-valimised – kõik loksub samamoodi edasi. Sellest peab ainult ühe järelduse tegema Eesti valija: kui tahavad muudatusi, siis tuleb valida teistsuguseid jõudusid,» arvas Helme. Nende uute jõududena nimetas ta EKRE-t ja Vabaerakonda.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles