Fotod ja video: USA politsei teatas tulistajast YouTube'i peakorteris Californias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs California osariigis asuva veebikeskkonna YouTube peakorteris sai tulistamises vigastada kolm inimest. Arvatav naissoost tulistaja sooritas enesetapu, teatas politsei.

Politsei teatas, et kolm inimest on tulistamise järel San Bruno linnas viidud kuulihaavadega haiglasse ning sündmuskohalt leiti surnuna naissoost kahtlustatav.

«Leidsime hoonest endale tekitatud haava tagajärjel surnud isiku,» ütles San Bruno politseijuht Ed Barberini ajakirjanikele. «Praegu usume, et ta oli tulistaja.»

Kahe korrakaitseametniku sõnul oli tulistaja San Diegos elanud 39-aastane Nasim Aghdam.

California meediakanalite andmeil tegi Aghdam taimetoiduteemalisi videosid ning oli pahane YouTube'i peale, mis tema hinnangul tsenseeris tema videosid.

«Pärismaailmas sõnavabadust ei ole ja sind surutakse maha selle eest, et räägid tõde, mida süsteem ei toeta,» kirjutas Aghdam oma veebilehel. «YouTube'is ega üheski teises videojagamise portaalis pole mingit võrdse kasvu võimalust.»

Politsei pole avalikult kinnitanud ei tulistaja nime ega tema motiivi.

San Bruno politsei teatas varem, et on saanud tulistaja tõttu väljakutse veebikeskkonna YouTube peakorterisse San Francisco lähedal ja manitses Twitteris inimesi Youtube'i linnakulaadse peakorteri alast eemale hoidma.

«Me reageerime aktiivsele tulistajale. Palun hoidke eemale Cherry Ave & ja Bay Hill Drive piirkonnast,» säutsus politseiosakond.

Youtube'i omanik tehnoloogiahiid Google teatas, et uuritakse võimalikku tulistamist ja lisas, et jagab rohkem teavet niipea kui võimalik. Google säutsus: «Me koordineerime oma tegevust võimudega ja anname Google'i ja YouTube'i kaudu ametlikku infot niipea, kui see muutub kättesaadavaks».

Ettevõtte töötaja Todd Sherman kirjutas vahetult pärast tulistamist Twitteris, et ta nägi hoonest põgenemas paanikas inimesi. Ta ütles, et märkas koridori põrandal vereloiku. Teine töötaja, Vadim Lavrusik, kirjutas, et sulges end kaastöötajatega ühte ruumi. Nii Sherman kui Lavrusik lisasid, et on nüüdseks majast välja saanud.

Youtube on veebisait, kuhu selle kasutajad saavad videoid üles laadida, vaadata ja jagada. Youtube'i peakontoris töötab BBC andmetel ligi 1700 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles