USA meedia: Trump on uurimise all (5)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriprokurör Robert Mueller.
USA eriprokurör Robert Mueller. Foto: /Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump on eriprokurör Robert Muelleri uurimise subjekt, kuid teda ei peeta praegu kriminaalseks sihtmärgiks, edastas päevaleht Washington Post eile.

Mueller uurib Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa võimalikku kokkumängu 2016. aasta presidendivalimiste eel ja ajal. Trump on korduvalt öelnud, et juurdlus on nõiajaht ning mingit kokkumängu pole olnud.

Leht kirjutas kolmele anonüümsele allikale toetudes, et Mueller peab Trumpi uurimise subjektiks, mis tähendab, et praegu pole piisavalt tõendeid talle kriminaalsüüdistuse esitamiseks.

Eriprokurör ütles Posti andmeil presidendi advokaatidele, et valmistab ette raportit Trumpi tegevuse kohta võimalikus õigusemõistmise takistamises seoses Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endise direktori James Comey vallandamisega.

USA asejustiitsminister Rod Rosenstein määras endise FBI direktori Muelleri Venemaa sekkumist uurivaks eriprokuröriks mais pärast Comey vallandamist.

Ühendriikide luureteenistused on seisukohal, et Vene president Vladimir Putiniga andis 2016. aasta valimiste eel korralduse viia läbi häkkimis- ja desinformatsioonikampaania eesmärgiga häirida USA valimisi ja suurendada vabariiklase Trumpi võidušansse demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni vastu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles