Tõnu Kurissoo: miljardi euro eest rumalust (19)

Tõnu Kurissoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidurafineerimistehase üks võimalik asukoht on Vorbuse, kust läheb läbi nii raudtee kui ka Emajõgi.
Puidurafineerimistehase üks võimalik asukoht on Vorbuse, kust läheb läbi nii raudtee kui ka Emajõgi. Foto: Kristjan Teedema

Ikka juhtub! Kui kabineti vaikuses vaadata ainult Eesti kaarti ja saada kinnitust Google Mapsist, siis jääd uskuma, et Emajõgi on Eesti siseveekogu. Kabinetist õue minnes ja jõge vaadates on näha, et see voolab. Just allavoolu. Ei kuhugi mujale kui Peipsi järve.

Sellest järvest kuulub 56 protsenti Vene Föderatsioonile ja vaid 44 protsenti Eesti Vabariigile. Ärimeestele mõistetavas keeles on Peipsi järve nimelisest ettevõttes enamusosalus teisel poolel. Aga väikeosanik tahaks ka edukas olla, jõukaks saada. Rabeleb, näeb vaeva, palkab alltöövõtjaid, teeb laenu, ehitab ja elabki esialgu hästi.

Just nii nagu Väike Peeter ja Suur Peeter ühiselt Peetrikese rõõmu ja einet jagamas. Kui eine otsas, Peetrikesel võlad ja kohustused kaelas, teatab Suur Peeter, et nüüd sööb igaüks ise oma supi. Mängur arvestab alati mitu käiku ette, et võita. Aeg on ikka jälle ja jälle tõestanud, et Suur Peeter on vaid iseendaga arvestav mängur. Ja kuidas sa talle ikka vastu hakkad? Teisel rusikas suurem, löök kõvem, tagala oi kui pikk. Tagatippu eelarve oluliselt kopsakam.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles