Algas Viljandi vanalinna sarisüütamiste protsess

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna süütamistes kahtlustatav Urmo Valdek ennast kohtus süüdi ei tunnistanud.
Vanalinna süütamistes kahtlustatav Urmo Valdek ennast kohtus süüdi ei tunnistanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algas Viljandi kohtumajas protsess 22-aastase Urmo Valdeki üle, keda kahtlustatakse viies süütamises.

Süüdistuse kohaselt leidsid neli süütamist aset Viljandi vanalinnas, üks aga Kõpu vallas Supsi külas, kus Valdek pani tule otsa küünile-laudale.

Ehkki eeluurimise ajal tunnistas Valdek end süüdi, väitis ta kohtus, et tal puudub tulekahjudega igasugune seos. Noormehe sõnul oli ta kõigi põlengute puhkemise ajal hoopis kodus maganud.

Politseinikud jõudsid Valdekule jälile mullu oktoobri algul, kohe pärast viimast põlengut, mis puhkes samas majas, kus ta elas. Nimelt oli keegi 2. oktoobri õhtul Munga tänava puidust kahekorruselise maja esimese korruse koridorist suitsuanduri maha kruvinud ning süüdanud seina äärde laotud ahjupuud. Põleng avastati, kui koridor oli suitsu täis ja teise korruse andur tööle hakkas. Leegid suudeti kiiresti summutada ning erinevalt varasematest vanalinna põlengutest seekord suurt kahju ei sündinud.

Varem juba kahel korral kriminaalkorras karistuse saanud noormeest kahtlustatakse ka selles, et ta pani 14. juuli öösel puukuurid põlema Munga tänaval, kaks nädalat hiljem Lossi tänaval ning 18. septembri öösel Pikal tänaval.

Nende tegudega põhjustas süütaja kahju vähemalt 22 isikule. Tsiviilhagi on Valdeki vastu esitanud nii eraisikud kui kindlustusfirmad, summa ulatub üle 75 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles