Septembrist korraldatakse ümber 15 kooli töö (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Margus Ansu

Tänavu septembris korraldatakse ümber 15 Eesti kooli töö, kui koolipidaja otsusel lõpetab tegevuse üks haridusasutus, alustab kolm uut riigigümnaasiumi ning rida gümnaasiume jätkab põhikoolina, selgub haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) esitatud andmetest.

Haapsalu linnavolikogu otsuse kohaselt lõpetab tegevuse eraldi koolina Haapsalu Nikolai Kool, mis liidetakse Haapsalu Põhikooliga.

Esimesel septembril alustavad riigigümnaasiumina tööd Viimsi Gümnaasium, Rapla Gümnaasium ja Paide Gümnaasium.

Rida gümnaasiume muudetakse põhikoolideks. Nii muudetakse Juhan Liivi nimeline Alatskivi Keskkool gümnaasiumist põhikooliks; Paide Gümnaasium muudetakse gümnaasiumist põhikooliks ning uus kool jätkab Paide Hammerbecki Põhikoolina, samuti muudetakse Paide Ühisgümnaasium põhikooliks ning see jätkab Paide Hillar Hanssoo Põhikoolina; Tsirguliina Keskkool muudetakse gümnaasiumist põhikooliks; Haapsalu Põhikooliga liidetakse Haapsalu Nikolai Kool ning see jätkab põhikoolina; Rapla Vesiroosi Gümnaasiummuudetakse põhikooliks, millega ühendatakse ka Rapla Ühisgümnaasium ning uus kool hakkab kandma Rapla Vesiroosi Kooli nime; Viimsi Keskkool muudetakse gümnaasiumist põhikooliks; Lüganuse Keskool muudetakse gümnaasiumist põhikooliks.

Lisaks korraldatakse mitmed põhikoolid ümber lasteaed-põhikooliks. Meremäe kooliga liidetakse Obinitsa lasteaed ja kool jätkab lasteaed-põhikoolina; Tudulinna Põhikooliga liidetakse Tudulinna lasteaed ja kool jätkab lasteaed-põhikoolina; Eidapere Kooliga liidetakse Eidapere lasteaed Kukupai ning see jätkab lasteaed-põhikoolina; Turba Kooliga liidetakse Turba lasteaed ning see jätkab tegevust lasteaed-põhikoolina; Ambla Lasteaed-Põhikool liidetakse lasteaiaga ning see jätkab tegevust Ambla-Aravete Koolina; Risti Põhikooliga liidetakse Padise valla Lasteaia Harju-Risti majas tegutsevad rühmad ning kool jätkab lasteaed-põhikoolina.

Viis kuud enne järgmise kooliaasta algust ehk 1. aprilliks pidid koolipidajad seaduse kohaselt teatama HTM-ile oma ümberkorralduste kavad. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles