Facebooki juhi sõnul on ta vigadest hoolimata parim firmat juhtima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg Reutersile intervjuud andmas.
Mark Zuckerberg Reutersile intervjuud andmas. Foto: Jose Gomez/REUTERS

USA suhtlusvõrgustiku Facebook looja ja tegevjuht Mark Zuckerberg ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et vigadest hoolimata on ta parim isik firmat juhtima.

"Ma arvan, et elu on vigadest õppimine ja välja mõtlemine, kuidas edasi liikuda," ütles Zuckerberg.

"Kui me ehitame midagi sellist nagu Facebook, mis on maailmas ennenägematu, siis on asju, mida nässu keerad," möönis Zuckerberg.

"Me õpime oma vigadest," lubas Zuckerberg.

Facebook esindaja tunnistas kolmapäeval, et kuni 87 miljoni inimese andmed sattusid ebaseaduslikult andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica kätte. Facebooki juhttehnoloog Mike Schroepfer tegi vastavasisulise avalduse teatades kasutajate uutest privaatsusmeetmetest. Schroepfer kinnitas ühtlasi, et osa kõnealustest kasutajatest elavad välismaal.

Varem oli räägitud 50 miljonist kasutajast.

Facebook on sattunud skandaali keskmesse pärast seda, kui USA meedia teatas, et Donald Trumpi 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniameeskonna palgatud andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica varastas 50 miljonilt Facebooki kasutaja profiililt andmeid, et luua tarkvara valijate valikute prognoosimiseks ja mõjutamiseks.

Zuckerberg annab tuleval nädalal USA kongressi komitee ees seoses skandaaliga tunnistusi.

Kongressi energia- ja kaubanduskomiteele tunnistuste andmine toimub 11. aprillil.

Selle eesmärk on "heita valgust kriitilistele tarbijaandmete privaatsuse probleemidele ning aidata ameeriklastel paremini mõista, mis nende isiklike andmetega veebis toimub," ütlesid komitee esimees Greg Walden ja demokraadist Frank Pallone pressiteates.

Zuckerberg on kutsutud ka koos Google'i juhi Sundar Pichai ja Twitteri Jack Dorsey'ga tunnistusi andma senati õiguskomisjonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles