Vaivara metsapõleng läheb maksma üle kahe miljoni krooni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng.
Metsapõleng. Foto: Raigo Pajula

Tänavu juunis Ida-Virumaal Vaivaras möllanud metsapõleng läheb riigile maksma üle kahe miljoni krooni.

Valitsus hakkab homme arutama raha eraldamine valitsuse reservist ulatusliku metsa- ja maastikupõlenguga kaasnenud ettenägematute kulude katteks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eelnõu kohaselt eraldatakse siseministeeriumile ulatusliku metsa- ja maastikupõlenguga kaasnenud ettenägematute kulude katteks kokku 2 322 162 krooni.

Sellest Ida-Eesti Päästekeskusele antakse veidi üle ühe miljoni krooni, Lõuna-Eesti päästekeskusele 141 570 krooni, Põhja-Eesti päästekeskusele 172 269 krooni, piirivalve lennusalgale 926 093 krooni.

Illuka vallavalitsusele eraldatakse 7924 krooni ning kaitseministeeriumile kokku 167 114 krooni, sellest 167 114 krooni on määratud Kaitseliidule.

Tänavu 4. kuni 30. juunini põles Vaivara vallas Eesti Põlevkivi Narva karjääri territooriumil metsa. Põlengu kogupindala oli 390 hektarit, kustutustööd kestsid 27 päeva ja päästetöid juhtis Ida-Eesti päästekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles